SKÖNHET KOMMER INIFRÅN

Står du och stampar och känner att du inte kommer framåt i träningen? Har du lagt på dig några extra kilon under semestern och vill komma i bättre form? Eller har krämporna kommit ikapp dig och du känner att det är dags för en livsstilsförändring? VI hjälper dig på vägen mot din personliga utmaning, oavsett om den består i att genomföra ditt livs första maraton eller få bort kulan på magen. Vi hjälper dig se målet lite klarare helt enkelt och erövra en ny, sundare livsstil. 

KROPPSSAMMANSÄTTNING
Vår vikt kan ge oss en fingervisning om vår hälsa och näringsstatus men vill man få mer exakta data så är en mätning av kroppssammansättning ett bra val. Hos oss kan du göra ett pålitligt test som ger dig information om bland annat BMR (basal ämnes- omsättning), fettprocent, visceralt fett (det farliga bukfettet kring organen), muskelmassa, vätska och mineraler i kroppen.

Vi använder oss av InBody 770 som är marknadens enda bioimpedansmätare som inte använder empirisk data för resultat varför elitidrott och forskning har kunnat godkänna den i sin verksamhet. InBody är utrustad med den teknik som uppnår riktigheten till 98,4 % i korrelation med DXA, den gyl- lene standarden för kroppssammansättningsanalys. InBody använder 8 polära taktila elektroder då spänning och ström skickas genom kroppen vilket resulterar i 5 olika impedansläsningar för bålen och fyra extremiteter. Denna djupgående analys ger korrekt resultat för total kroppssammansättning. 

I testet får vi värden på hur just du är sammansatt men vi ser också hur det motsvaras i jämförelse med andra européer i samma ålder, av samma kön och längd. Står du inför en livsstilsförändring så är detta det perfekta verktyget för att se hur dina förändringar påverkar din hälsa – på insidan. En minskning av kroppsfett och ökning av muskelmassa exempelvis indikerar på en positiv livsstilsförändring trots att du kanske ökat i vikt. Det indikerar också att du tränat och ätit rätt. För en elitidrottare kan testet vara ett värdefullt redskap för att se att du tränar rätt och får i dig tillräckligt med vätska och näring. Ett kroppssammansättningstest har alla nytta av med andra ord!

RÖRELSESCREENING
Genom att optimera vårt rörelsemönster och fysiska förmåga kan vi skapa goda förutsättningar och förbereda kroppen för de påfrestningar den utsätts för. Det är när vi påfrestar kroppen utanför vår fysiska kapacitet som vi drar på oss skador. Det kan exempelvis vara i ett ytterläge som en led inte tillåter på grund av röresleinskränkning eller i en kraftansträngning där vi inte har styrkan. För en person kanske den skadliga påfrestningen är att springa några steg för att hinna med bussen medan det för en annan är att köra frivändningar på gymet eller cykla vätternrundan. Hurvudsaken är att DU är stark, rörlig och fysiskt redo för de påfrestningar som just DU utsätts för på jobbet/i skolan och på fritiden! 
Vid en rörelsescreening gör vi olika tester för att analysera din styrka, rörlighet och funktion i kroppen. Genom att kartlägga eventuella brister och/eller obalanser kan vi sedan hjälpa dig med en åtgärdsplan för att korrigera dessa. 

HÅLLNINGSANALYS
Hållningen säger mycket om hur vi mår, såväl fysiskt som psykiskt. En god hållning är viktigt för att undvika besvär med muskler och leder men också för att optimera andning, prestation och rörlighet. Våra muskler hjälper till att upprätthålla en god hållning varför det är viktigt att träna allsidigt och balanserat. Olika påfrestningar i vår vardag I dagens datorsamhälle är det vanligt att vi blir starkare på framsidan vilket ofta resulterar i framåtroterade axlar och framåtskjutet huvud. Detta i sin tur kan ge oss problem med huvudvärk, yrsel, impingement i axlarna, domningar i armarna mm, mm. 
Vid en hållningsanalys tittar vi på hur din hållning är och var eventuella obalanser och svagheter finns. Utifrån denna kan vi hjälpa dig med en åtgärdsplan för att justera dessa.

PAKETLÖSNINGAR
Vi har olika paketlösningar anpassade för att passa dina, eller din arbetsplats, behov. Givetvis kan vi anpassa testpaket helt enligt dina önskemål om så önskas. Vid gruppbokningar kommer vi gärna ut till er med vår mobila enhet Naprapatbussen men testerna kan också utföras enskilt på Hälsostyrkan.

 

Välkommen att boka tid!